Osa-aikainen työ opiskelujen ohella oli alku pitkäaikaiselle työsuhteelle Polyconilla

Polycon tarjoaa mahdollisuuksia tehdä diplomityön opiskelujen ohessa ja monet vakituisista työntekijöistämme ovatkin aloittaneet osa-aikaisina työntekijöinä, tehneet diplomityön meille ja jääneet vakituisesti meille töihin valmistuttuaan kuten vuonna 2020 aloittanut Arttu ja vuonna 2022 aloittanut Konsta.

Arttu löysi opintojensa kandivaiheen jälkeen netistä Polyconin työpaikkailmoituksen. ”Ilmoituksessa mielenkiintoni herätti mahdollisuus työskennellä osa-aikaisesti ja se, että työpaikka ei vaatinut aikaisempaa työkokemusta koodauksen parissa, vaan perustaidot olio-ohjelmoimisesta riittivät. Tämä vahvisti ajatusta, että työpaikka sopisi erinomaisesti ensimmäiseksi alan työpaikaksi opintojeni ohelle.”

Konsta vieraili osastollamme Talent Expo -rekrytointimessuilla. ”Hain Polyconille töihin samana syksynä kun kirjoitin kandiani. Ideana töihin hakemisen taustalla oli kartuttaa työkokemusta jo ennen koulusta valmistumista. Törmäsin Polyconin Mårteniin Aalto Talent Expo -messuilla, ja sieltä kotiin päästyäni laitoin hakemuksen menemään. Tulin valituksi, ja olen nyt ollut talossa lähes kolme vuotta.”

Polyconilla on tarjota mahdollisia diplomityön aiheita tai niitä voi ehdottaa oman mielenkiinnon mukaan. ”Minulle annettiin lista mahdollisista diplomityö aiheista joista sain valita minulle mieluisimman. Aiheen sisältöön pystyi myös itse vaikuttamaan tai aihetta sai myös kokoaan ehdottaa itse oman mielenkiinnon mukaan. Valitsin lopulta aiheen valmiista listasta ja aiheekseni valikoitui ”Automaattisen lokidatan analysointiohjelman toteutus terveydenhuollon ohjelmistolle”. Vaikka valitsin aiheen valmiiksi tehdystä listasta sain kuitenkin vaikuttaa aiheen sisältöön ja työn rakenteeseen. Myös työn kirjoituskieli oli itse valittavissa.” Arttu kertoo.

Myös Konsta päätyi valitsemaan Polyconin tarjoaman aiheen omaan diplomityöhönsä. ”Diplomityöni aihe valikoitui yrityksen aikaisemmin kartoittamista mahdollisista aiheista, joista valitsin mieleisimmän. Olisin toki saanut tehdä myös ihan omasta aiheesta, mutta eräs tarjotuista aiheista oli sisällöltään niin mielenkiintoinen, että päädyin valitsemaan sen.”

Diplomityön tekemiseen on tarjolla ohjausta, tukea ja aikaa. ”Polyconilta nimettiin ohjaaja, joka oli mukana koko diplomityöprosessin ajan. Työn aihetta räätälöitiin ja suunniteltiin yhteistyössä, ja sain aina tarvittaessa kommentteja, apua ja uusia ideoita toteutukseen. Myös muut kollegat auttoivat mielellään. Diplomityöni tekninen osuus vei odotettua enemmän aikaa, ja sainkin lisäaikaa sen loppuun saattamiseen.” Arttu sanoo. 

Myös Konsta kertoo saamastaan tuesta. ” Polyconilta sain diplomityöhöni runsaasti palkallista kehitysaikaa, sekä työkavereideni ja kollegoideni tuen ja asiantuntijuuden. Apua sain runsaasti sekä käytännön kehitystyössä että kirjoitusosuudessa, ja näin jälkikäteen muisteltuna kokemus oli mieleinen, toki varsin rankka.”

Polyconilla voi kehittyä ohjelmistokehityksen osaajaksi myös opintojen ohella ja sovittaa saumattomasti yhteen työnteon ja opiskelun. Toimistomme sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella Espoon Leppävaarassa. Olemme joustavia myös etätyöskentelyn suhteen.

Katso avoimet työpaikkamme: Työpaikat – Polycon